Werken in de logistiek

In de logistiek is het mogelijk te werken als logistiek medewerker of logistiek teamleider (loodsbaas) als logistiek medewerker ben je vooral bezig met het fysieke werk. Jij zorgt dat de vrachten worden geladen en gelost en worden weggezet op de juiste locaties. Dit kan doormiddel van een pompwagen, heftruck of reachtruck.

Als logistiek teamleider of loodsbaas komt er wat meer bij kijken, je bent namelijk verantwoordelijk voor het gehele logistieke proces. Jij weet precies wat er vandaag geladen en gelost moet worden en geeft de opdrachten aan de juiste personen binnen je team. Jij kent de sterke en zwakke kanten van je teamleden en zorgt ervoor dat ze dagelijks de juiste taken krijgen. Je ziet kansen en probeert deze altijd te benutten.

Gaat er tijdens het laden of lossen iets mis of kom je een man te kort op de werkvloer ook jij probeert dit op te lossen. Natuurlijk kan je zelf ook inspringen als het druk is of je ziet dat je collega’s hulp nodig hebben, want ook jij kan overweg met een pompwagen, heftruck of reachtruck.

Naast het onder controle houden van de werkvloer draag je ook zorg voor het verwerken van diverse documenten en zorg je dat de verzend of ontvangstlijsten juist zijn ingevuld door je collega’s. Wanneer het tijd is voor een functioneringsgesprek kan het zomaar zijn dat jij deze met de personen binnen je team voert en daarna uitwerkt en aanlevert bij de verantwoordelijke persoon binnen de organisatie.

Jij bent de logistieke duizendpoot, die weet van de hoed en de rand.