Jeugdgroepen

Vormen: Waar gaat het over in het christelijk geloof? hoe lees je de bijbel? hoe leer je bidden? hoe leef je gelukkig met jezelf en anderen?

Vieren: doe mee in een muziekband, leef je uit in toneel, leer eindelijk eens zingen, ontdek hoe goed is het is samen stil te zijn, ontdek wat de wijsheid van 2000 jaar geloof inhoudt en breng eens wat nieuwe ideeën in een oude kerk…

Vrienden : maak vrienden door spel en sport, door kamp en gesprek, en leer: hoe ga je met elkaar om, hoe kun je samen met je vrienden je plek vinden in de kerk en buiten de kerk?


Creche

Soms onderbelicht, maar heel handig als je jonge kinderen hebt. Tijdens de kerkdienst op zondagochtend in Het Kruispunt is er een oppas die voor de kids van 0 tot 4 jaar zorgt. Zodat u met een gerust hart in de kerk kunt zitten.

Knutselclub

De knutselclub wordt gehouden op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur in Het Kruispunt. De club is bedoeld voor alle kinderen in groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Als je zelf ideeën hebt over wat je leuk vindt om te doen kun je ze altijd aan Heine vertellen. Uiteraard mag je al je vrienden en vriendinnen meenemen.

Kindernevendienst

Iedere zondag is er in 3 groepen kindernevendienst. Vanaf 4-12 jaar. Hier wordt het onderwerp van de dienst op een leuke en begrijpelijke manier behaneld met de kinderen. Voor meer informatie kun je

Tienernevendienst

Iedere tweede en vierde zondag van de maand wordt in Het Kruispunt, naast de ochtenddienst, een tienernevendienst gehouden. Dit is voor jongeren in de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Tijdens deze tienerdienst wordt er een korte uitleg gegeven over en iets gedaan met een bijbelgedeelte. Ook is er ruimte om met elkaar te praten. Dit gebeurt natuurlijk allemaal op een manier die de jongeren aanspreekt! Voor vragen kun je contact opnemen met een jeugdouderling.

Mocht je het nog niet weten, het is natuurlijk zo dat al je vrienden en vriendinnen welkom zijn bij de Rock Solid-club. Houd je mailbox in de gaten en stuur de uitnodiging door aan al je vrienden. (12-15 jaar, 1e drie klassen voortgezet onderwijs).

Geloven NU

Catechese voor tieners, in verschillende groepen.

We leren van de eigenwijsheid van Jezus en anderen uit de bijbel, en van de traditie van de kerk hoe het geloof een andere kijk kan geven op de dingen van alledag: de leuke dingen en de moeilijke dingen. Daar zijn spiegelverhalen voor, en oefeningen die in kloosters en woestijnen zijn ontwikkeld, opdrachten die je met je mobieltje of via internet uitvoert, stellingen en gespreksvragen en meer van dat soort zaken. Geloven NU wordt dinsdagmiddag en/of dinsdagavonden gegeven, 6x na
de zomer en 6x na de Kerst.

The Mall

The Mall is een concept voor jongerenwelzijnswerk dat in 1999 in Rotterdam is ontstaan. Inmiddels werken 15 jongerencentra in 10 steden met dit concept.
Professionele jongerenwerkers sturen teams aan van 20 tot soms wel 100 vrijwilligers.

Doelstelling

The Mall wil in (achterstands)wijken van (middel)grote steden aansprekend, kwalitatief en relevant jongerenwerk organiseren voor jongeren van 10-23 jaar.