Energie voor de gemeente

Samen met 750.000 huishoudens energie vergelijken via Consumind

Nederlandse huishoudens houden zich steeds meer bezig met energie vergelijken. Consumind heeft inmiddels al meer dan 750.000 huishoudens geholpen met het vergelijken van hun huidige energiecontracten met vaak een gegarandeerde besparing die tot in de honderden euro’s kan oplopen. Vergelijk jij samen met 750.000 huishoudens energie via Consumind? Hoe je dit doet, kun je hieronder lezen.

Starten met energie vergelijken

Wanneer je gaat beginnen met energie vergelijken is het van belang dat je de volgende gegevens bij de hand heb:

  • Recentelijk jaarverbruik
  • Huidige energietarieven
  • Huidige vastrechtkosten
  • Einddatum van je huidige energiecontract

Na het invullen van een recentelijk jaarverbruik en je gegevens kom je op de vergelijkingspagina terecht. Hier krijg je alle aanbiedingen geselecteerd op jouw situatie te zien. Je kunt hier zelf de looptijd kiezen met de daarbij behorende prijzen. Handig, want je krijgt direct het jaarbedrag en de maandkosten te zien en kun je berekenen of je kunt besparen of niet.

Heb je een keuze gemaakt en wil je overstappen? Dan kan dit direct via de website. Je kiest de energieleverancier, het contract met de daarbij passende looptijd en vult daarna je gegevens in. Zodra je alles gecontroleerd heb, verstuur je de aanvraag en worden je gegevens doorgestuurd naar de nieuwe energieleverancier. Onder tussen heb je nog veertiendagen wettelijke bedenktijd en in deze periode kun je nog afzien van het contract. Je oude energieleverancier zal worden ingelicht over het beëindigen van het contract en zal de levering overdragen aan de nieuwe energieleverancier.

Was je contract nog niet binnen 3 maanden na de overstap afgelopen? Dan is er de kans dat je een overstapboete ontvangt. Omdat je bent overgestapt aan de hand van het energie vergelijken via Consumind, wordt er voor je geregeld dat je het bedrag van deze boete teruggestort krijgt. Zo heb jij geen extra kosten tijdens de overstap.

Wil jij ook gebruik maken van lage tarieven en samen met 750.000 huishoudens door middel van energie vergelijken besparen op je maandelijkse vaste lasten? Start dan vandaag nog met het verlagen van je tarieven! Consumind, prettig geregeld.