Besparen

Er zijn een heleboel manier om te besparen op je kosten, maar welke zijn dit allemaal?

Je zou er voor kunnen kiezen om groene stroom op te gaan wekken, zodat je energierekening omlaag gaat. Want als je zelf je stroom opwerkt, hoef je dit vanzelfsprekend niet meer ergens anders vandaan te halen. Het plaatsen van zonnepanelen is hiervoor de beste optie, want deze staan de hele dag in de zon, waardoor je de hele dag door stroom opwekt. Dit wordt dan opgeslagen zodat je het op ieder gewenst moment kan gebruiken, je hoeft dit dus ook niet meteen te doen. Dit is wel een investering maar zonnepanelen gaan lang mee dus je verdient ze na verloop van tijd terug.

 

Een andere optie om veel te besparen op de kosten is isoleren. Alleen is dit een heel ruim begrip, dus zal ik de mogelijkheden hieronder toelichten:

Spouwmuurisolatie; hierbij wordt de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur opgevuld met een isolerend materiaal. Doordat daardoor de lucht tussen deze twee muren stilstaat, kan er ook nauwelijks warmte uit het huis ontsnappen.

Vloerisolatie; hierbij wordt er isolerend materiaal op het plafond van de kruipruimte bevestigd. Via de kruipruimte gaat er veel warmte verloren uit het huis en op deze manier wordt dat sterk gereduceerd.

Bodemisolatie; een andere manier om minder warmte verloren te laten gaan via de kruipruimte, is om isolatiemateriaal op de bodem te plaatsen. Dit zorgt er tevens voor dat er minder vocht aanwezig is wat het vanzelfsprekend dan minder koel maakt. Deze optie isoleert minder maar is ook een stuk minder kostbaar.

Gevelisolatie; deze manier van isoleren is het meest kostbaar, maar ook het meest effectief. De extra buitenwand met daartussen isolerend materiaal zorgt er voor dat er geen warmte meer via de buitenmuren kan ontsnappen.

 

Deze manieren van isoleren zorgen er voor dat je veel kunt besparen op jaarbasis. Dit is wel een investering maar het is de uiteindelijke besparing die het oplevert zeker waard. Lees hier meer over dit onderwerp!